| Tytuł: | odżywianie włosów |
| Autor: | Zytka 2.9.2011, 14:02 |
| Moje włosy są bardzo przesuszone, prawie codziennie używam prostownicy, a dodatkowo wystawiane są na działanie niekorzystnych warunków atmosferycznych. Stosowanie drogich masek i odżywek dostępnych w drogeriach nie wiele pomaga. Znacie może jakieś sposoby naszych babć na polepszenie wyglądu włosów mam na myśli jakaś woda deszczowa itp. | |
| Autor: | Magda 10.10.2011, 13:24 |
| Aby włosy zdrowo wyglądały i były blyszczące należy je płukać w wodzie mineralnej lub w wodzie z dodatkiem łyżki octu:) polecam!!!:) | |
| Autor: | Kasiulka 17.5.2012, 14:07 |
| Na piękne zdrowe włosy ja stosuje siarkę, poza tym ładnie oczyszcza organizm z toksyn i świtnie wpływa na skórę. Idealne połączenie. Zachęcam do poczytania o siarce i o Sufrinie :-) | |
Zniszczone włosy
Włosy zdrowe powinny zawierać przynajmniej 10% wody. Zniszczone włosy posiadają małą ilość sebum, przez co woda dość szybko odparowuje i spada poniżej dopuszczalnego minimum.
Mając długie włosy, masz szerokie pole działania, jeśli chodzi o styl ich noszenia: mogą być falowane, kręcone, proste, upięte w kucyk lub warkocz. Długie włosy wyglądają pieknie jednak tylko wtedy, gdy włosy są w dobrym stanie, tzn. mają nierozdwojone końcówki, nie łamią się, nie wypadają nadmiernie, czyli mają silną zdrową budowę.
Siwe włosy
Siwe włosy pojawiają się wraz w upływem lat, proces rozpoczyna się na ogół po trzydziestym roku życia i często, choć nie zawsze towarzyszy mu także łysienie. Ich występowanie uwarunkowane jest genetycznie.